Idag tänker jag på alla mina läromästare i livet…

Jag tänker att det är jag som har så mycket att lära mig

Den blinda ser inte andras brister – det är vi “normala som skapat bristerna och försöker få de blinda att se det som egentligen inte existerar.

Den döva hör inget skitsnack – det är vi “normala” som skapat skitsnacket och försöker få de döva att höra det som egentligen inte existerar.

De rörelsehindrade lär sig använda sin fysiska kropp som den är och är egentligen de experter som vi “normala” borde anlita för att lära oss acceptans istället för att lära dem att “jaga” en mall av normal som egentligen inte existerar.

De med neuropsykiatriska diagnoser lever ärligt med alla sina sinnen utan att försköna och vi har så mycket att lära om både kommunikation och ärlighet medan vi “normala” försöker få dem att passa in i en mall som egentligen inte existerar.

De som kallas utvecklingsstörda lever i stunden och vi “normala” ler lite generat när de spontant börjar sjunga i butiken och stråla av livsglädje samtidigt som vi försöker få dem att vara lite tystare för att vi ska slippa skämmas över det som egentligen är det naturligaste som finns – Livsglädje nämligen.

När ska vi förstå att vi lär genom acceptans, genom att använda öppna sinnen mer än att försöka forma om…. När ska vi börja möta varandra som vi är och verkligen se det som är istället för att försöka forma om allt och alla vi möter?

Det här är mina enkla funderingar såhär en onsdagseftermiddag…

Vad vet väl jag om jag är ute och cyklar eller bara simmar omkring… Jag ser och jag förundras över livets enkelhet och förstår att det vi tror är normalt lika gärna kan vara det onormala…

Jag ser fram emot den framtid som nu skapas…

Tack – Låt oss bejaka varandras olikheter – som vi är i samspel…
Alla är med och formar det vi skapar – Betydelsefull i sin storhet eller i sin enkelhet.

Tillsammans var och en för sig – Det är att vara unik och autentisk.

Lätt jö!

Hjärtligt tack alla mina underbara läromästare – alla livspassagerare för att just du är en del av mitt liv.

Tack!

Undrar dock samtidigt hur vi tror vi kan stänga dörrar som redan är öppna – genom att blunda för varandras olikheter missar vi alla olikheter – det gäller att se det som är osynligt och höra det som inte sägs…

Även den som är stum lär mig… Den som saknar ett språk kan inget elakt säga – det är vi “normala” som försöker lära dem skvallra och prata om bara för att passa en mall som egentligen inte existerar….

Även vi är läromästare – Vad är det vi lär ut undrar jag??

Låt oss blomstra tillsammans…..

#blogg100 /8