….. desto lättare har jag det!

Att vara tydlig med mig själv och framförallt för mig själv, gör att jag kan vara tydlig mot min omgivning. För att kunna vara tydlig mot mig själv så behöver jag ta reda på vad det är jag skapar, förändrar eller vill uppnå.

Jag vet att jag många gånger upplevs “naiv”, “flummig” och aningens förvirrad och lättlurad. Det är helt okey för mig eftersom jag varken har ork eller lust att argumentera hur du och andra upplever mig. Min egen fokusering ligger helt och hållet på annat. Om du vill och väljer att analysera och kategorisera mig så är du välkommen. Jag bryr mig helt enkelt inte om det. Jag kan ju bara säga att jag oftast trivs med mig själv och det räcker gott. Det är ju trots allt jag som kommer att leva med mig själv alla dagarna jag lever.

Min väg idag är mer att sluta tjafsa och att skala av allt onödigt som mest skapar konflikter och ovälkomna hinder. Det finns enligt mig inga hinder. Det är lönlöst att försöka intala mig att de existerar. Och nu menar jag inte hinder som hästar ska hoppa över eller hinderbanor, Jag menar mer de hinder som majoriteten ser då de ska agera på ett eller annat sätt. Ofta då de ska skapa en förändring. Jag menar även de konflikter jag ibland tror mig befinna mig i, tills jag inser att det bara är något som jag skapat. Konflikter existerar egentligen inte. Utan de formas med våra tankar när vi vägrar mötas för att skapa en lösning. Den som är i konflikt kan vara själva konflikten liksom.

Min övertygelse är att om någon ser ett hinder eller befinner sig i en konflikt så finns där alltid en lösning också. Eller väg eller vad det nu ska kallas. Jag har dessvärre inga hinderglasögon. Detsamma gäller motstånd. För mig är motstånd, speciellt de jag känner inom mig, en form av “trigger”. De får mig att förstå att jag har något att utveckla hos mig själv. Det gör att jag helt ärligt ibland ger mig ut på motståndsjakt. Jag söker mig till det som känns obehagligt eller svårt för att bevisa för mig själv att det bara är en illusion, en tanke som hindrar mig från någon eller någonting.

När det gäller hinder så ser jag dem som dörrar till nya möjligheter. För mig är det oftast bra ifall andra människor ser hinder där jag ser vägar. Det är det som gör att jag kan kalla mig för entreprenör och eldsjäl. Jag skapar nya, egna vägar och jag känner att det är det jag älskar. Inte för att du och andra skall älska mig eller det jag gör utan snarare för att jag vill leva och vara lycklig. Det vill väl du också?
Om du väljer att se hindren så kanske du förminskar dig själv, har du ens tänkt den tanken? Om du ser möjligheter så kan du fråga dig själv hur du börjar.
Du är din möjlighet likväl som jag är min. Vad säger den meningen till dig?

Ju mer jag vet var jag ska ju lättare kan jag fokusera på det. Jag slipper “tjafsa” och kan lägga all min energi på det jag vill uppnå. Jag slipper argumentera, förklara och försvara. Det är bara att agera och vara disciplinerad
.
Det finns en enda väg till att bejaka och vara tydlig med den jag är. Det är i mötet med mig själv som jag befrias. Skulle jag påstå något annat så skulle jag lura mig själv. Allt annat är onödigt “tjafs” som så lätt genererar i offertänk.

Ju mindre jag vill synas – desto mer syns jag.
Ju mindre jag vill förändra andra – desto mer förändring skapar jag.

“Jag är fri om jag tillåter mig att vara fri – Det är exakt så lätt som jag gör det”